Potpredsjednica Vlade na obilježavanju 5. obljetnice rada udruge Roda

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na svečanosti obilježavanja 5. obljetnice rada udruge «Roda» - «Roditelji u akciji».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas na svečanosti obilježavanja 5. obljetnice rada udruge «Roda» - «Roditelji u akciji».
Posjetivši novouređene prostore udruge u Čanićevoj ulici u Zagrebu potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom odličnom suradnjom s udrugom «Roda». Čestitajući im na ustrajnoj borbi u očuvanju dostojanstva majki i obitelji, te senzibiliziranju javnosti za problematiku obiteljskog života, potpredsjednica Kosor istaknula je kako je i hrvatska Vlada u ovom mandatu već pokrenula određene mjere – od povećanja rodiljinih naknada do uvođenja mogućnosti korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta za blizance, treće i svako naredno dijete. Također je najavila i skoro predstavljanje Nacionalne populacijske politike, napomenuvši kako je u radnoj skupini za njezinu izradu sudjelovala i predstavnica udruge «Roda». Potpredsjednica Kosor poručila je pritom kako je poboljšanje demografske slike Hrvatske stalni cilj ove Vlade, pri čemu će ovaj dokument donijeti niz pozitivnih novina u pogledu mjera za unaprjeđenje statusa žena i mladih obitelji.
Predstavnice udruge «Roda» uručili su potpredsjednici Kosor zahvalnicu na svom dosadašnjem doprinosu radu udruge i pismu potpore za dodjelu novih prostora u Zagrebu, a u povodu 5. obljetnice rada simbolično su joj uručili i pet želja udruge u svrhu unaprjeđenja prava majki i afirmiranja obiteljskog života.




Pisane vijesti