Potpredsjednica Vlade na obilježavanju Dana Grada Zaprešića

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočila je danas, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva Grada Zaprešića održanoj u povodu predstojećeg Dana Grada Zaprešića. Dan Grada Zaprešića obilježava se 16. listopada u spomen na dan rođenja bana Josipa Jelačića, a ove godine obilježava se 12. obljetnica statusa grada.

Upućujući čestitke dobitnicima godišnjih nagrada Grada Zaprešića potpredsjednica Kosor zahvalila je na doprinosu u Domovinskom ratu svim hrvatskim braniteljima s područja Grada Zaprešića te iskazala poštovanje svim obiteljima poginulih branitelja.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u lipnju ove godine u Zaprešiću Vlada održala svoju sjednicu za područje Zagrebačke županije te na njoj donijela niz odluka važnih i za sam Grad Zaprešić – odluku o izuzimanju od prodaje nekretnina u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju radi prijenosa u vlasništvo Grada Zaprešića za izgradnju sportskih terena u vrijednosti od oko 8 milijuna kuna, kao i za izgradnju zgrade za Vatrogasnu postojbu u vrijednosti od oko 1 milijun kuna. Također je rekla kako je na sjednici dano zaduženje Hrvatskim cestama da ubrzaju dovršenje rekonstrukcije ceste Zaprešić-Hramica i ubrzaju pripremu projekta južne obilaznice. Osim toga napomenula je kako je, posebno cijeneći spomeničku i gospodarsku cjelinu, za obnovu Novih dvora u Zaprešiću Vlada putem Ministarstva kulture u dosadašnjem mandatu izdvojila oko 5,6 milijuna kuna.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo činjenicom da Zaprešić sve više postaje grad mladih obitelji i grad koji ima pozitivni populacijski prirast, te izrazila nadu kako će održavanju takvog trenda u budućnosti pomoći i mjere Nacionalne populacijske politike. U pogledu skrbi za starije osobe napomenula je kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od početka mandata uspostavilo suradnju s Gradom Zaprešićem u provedbi volonterskog programa „Mladi za stare“.

Nakon svečane sjednice potpredsjednica Kosor položila je vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima iz Zaprešića u Domovinskom ratu, te na obiteljskoj grobnici bana Josipa Jelačića.



Pisane vijesti