Potpredsjednica Vlade na svečanosti postrojavanja 204. vukovarske brigade

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Vukovaru, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanaderu svečanosti postrojavanja 204. vukovarske brigade.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovala je danas u Vukovaru, kao izaslanica predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, u svečanosti postrojavanja 204. vukovarske brigade.
Potpredsjednica Kosor položila je, s izaslanstvom Vlade, vijenac i zapalila svijeću u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu, ispred spomen-obilježja mjesta masovne grobnice na Ovčari, a potom položila vijenac i zapalila svijeću ispred Središnjeg križa poginulih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.
Potpredsjednica Kosor nazočila je na Gradskom stadionu u Vukovaru svečanosti postrojavanja 204. vukovarske brigade gdje se i obratila govorom. Ističući ratni doprinos 204. brigade i junaštvo malobrojnih, ali visoko motiviranih vukovarskih branitelja, potpredsjednica Kosor rekla je kako su svojim ustrajnim i dugotrajnim otporom braneći Vukovar u konačnici obranili Hrvatsku, te poručila da se njihova žrtva nikada ne smije zaboraviti.
Potpredsjednica Kosor nazočit će na Trgu Republike u Vukovaru Svetoj misi za poginule i nestale pripadnike 204. vukovarske brigade koju će predvoditi biskup đakovački i srijemski mons. Marin Srakić.




Pisane vijesti