Potpredsjednica Vlade na Uskrsnom druženju djece poginulih hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se danas u Zagrebu, u povodu Uskrsnih blagdans djecom poginulih, umrlih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su ostali i bez drugog roditelja.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor susrela se danas u Zagrebu, u povodu Uskrsnih blagdana, s djecom poginulih, umrlih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su ostali i bez drugog roditelja. Uskrsno druženje, treću godinu zaredom, organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a na njemu se ove godine okupilo 44 djece poginulih, umrlih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja bez oba roditelja zajedno sa svojim skrbnicima. Uskrsnom druženju nazočili su i vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac te pomoćni vojni ordinarij mons. Josip Šantić.

Upućujući nazočnoj djeci i njihovim skrbnicima čestitke u povodu predstojećih Uskrsnih blagdane i prenoseći im pozdrave predsjednika Vlade dr. sc. Ive Sanadera, potpredsjednica Kosor istaknula kako se upravo u ovo vrijeme treba prisjećati doprinosa njihovih roditelja, hrvatskih branitelja, u stvaranju slobodne, samostalne, neovisne i europske Hrvatske. Također je rekla kako je i ovo, već tradicionalno druženje, poruka svoj djeci poginulih hrvatskih branitelja bez oba roditelja kako nisu i nikada neće biti zaboravljeni te će i dalje u svom odrastanju imati svu njezinu i potporu Ministarstva.

Potpredsjednica Kosor uručila je prigodne poklone nazočnoj djeci, te im se zajedno sa suradnicima pridružila na ručku, a pokloni će biti poslani kućama još za 79-ero djece hrvatskih branitelja bez oba roditelja.

U ime Zajednice udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata potpredsjednici Kosor zahvalu je uputila predsjednica Zajednice Neda Balog.



Pisane vijesti