Potpredsjednica Vlade obišla poplavljena područja u Međimurju

Poplavljena područja u Međimurju danas je obišla potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavivši tom prigodom vladinu pomoć, ali i rješavanje problema izgradnje nasipa.

ČAKOVEC, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Poplavljena područja u Međimurju danas je obišla potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavivši tom prigodom vladinu pomoć, ali i rješavanje problema izgradnje nasipa.

"Svu pomoć koja je u ovom trenutku potrebna ljudima na poplavljenom području Vlada će pružiti u okviru svojih mogućnosti. A što se tiče konačnoga i dugoročnog rješenja, odnosno gradnje dva kilometra nasipa uz Muru u Podturnu, Vlada će taj problem brzo razmotriti", rekla je Kosor.

Sigurna sam, istaknula je, da ćemo to početi rješavati do idućega ljeta. "Vlada taj problem neće ostaviti po strani, i zaboraviti ga nakon što se voda povuče", rekla je potpredsjednica Kosor u Podturnu obilazeći poplavljena područja.

Potpredsjednica Kosor razgovarala je s međimurskim županom Josipom Posavcem, koji je rekao kako od Vlade očekuje pomoć u sanaciji situacije na terenu jer su štete višemilijunske. Kosor je rekla i da će o stanju u Međimurju sutra izvijestiti uži vladin kabinet.

Župan Posavec najavio je proglašenje stanja elementarne nepogode kako bi se oštećenima ublažila šteta iz županijskoga i državnog proračuna.



Pisane vijesti