Potpredsjednica Vlade otvorila malonogometni turnir UHBLPTSP u Sl. Brodu

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Slavonskom Brodu tradicionalni malonogometni turnir u spomen na hrvatske branitelje koji su izvršili suicid.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Slavonskom Brodu tradicionalni malonogometni turnir u spomen na hrvatske branitelje koji su izvršili suicid. Na turniru, koji organizira Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Brodsko-posavske županije, sudjeluje 48 djece hrvatskih branitelja koji su izvršili suicid, podijeljenih u 6 ekipa.
Otvarajući turnir potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i na ovaj način prisjećamo svih hrvatskih branitelja koji su izvršili suicid, a kojih je prema najnovijim podacima prikupljenim od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 1503. U pogledu skrbi za branitelje oboljele od PTSP-a podsjetila je na činjenicu kako je na početku mandata ukinula test MMPI-II kojim je dodatno traumatizirana ova populacija, a nazočne je upoznala i s nekim novinama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji usmjerenim prema braniteljima oboljelim od PTSP-a, te novim ustrojem županijskih Centara za psihosocijalnu pomoć što u svom krajnjem cilju ima za svrhu sveobuhvatnu i pravu pomoć braniteljima oboljelima od PTSP-a.




Pisane vijesti