Potpredsjednica Vlade otvorila Samoborski proljetni sajam

U Samoboru je danas počeo 3. samoborski proljetni sajam, na kojem se predstavlja 60 izlagača na ukupno 48 štandova, a otvorila ga je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

SAMOBOR, 24. ožujka 2007. (Hina) - U Samoboru je danas počeo 3. samoborski proljetni sajam, na kojem se predstavlja 60 izlagača na ukupno 48 štandova, a otvorila ga je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Uz mnogobrojne gospodarstvenike na Samoborskom proljetnom sajmu sudjeluju i predstavnici udruga i zadruga hrvatskih branitelja koji predstavljaju svoj rad, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.
Program sajma bit će popraćen raznolikim kulturno-umjetničkim sadržajem te nastupima 11 kulturno-umjetničkih izvođača.


U organizaciji sajma u Samoboru, gradu niza rijetkih tradicionalnih obrta, sudjelovali su brojni samoborski gospodarstvenici, kao i Udruženje obrtnika Samobor, Udruga Zlatna šajba, Samoborska vinogradarsko-vinarska udruga, Poljoprivredno-stočarsko-voćarska zadruga Samobor, Poljoprivredna obiteljska gospodarstva, Udruga pčelara Samobor te ustanove i udruge iz obrazovanja i kulture Grada Samobora.

Otvarajući sajam potpredsjednica Kosor zahvalila je svim sudionicima i poduzetnicama, te je podsjetila kako su u svim županijama otvoreni Hitro.hr uredi te da su do sada otvorene 284 poduzetničke zone, od planiranih 400.

Istaknula je kako će Vlada i u budućnosti osiguravati uvjete za bolje poslovanje malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, dodavši da je Vlada za provedbu Godišnjeg programa za poticanje zapošljavanja za ovu godinu osigurala 530 milijuna kuna.

Potpredsjednica Kosor posebno je istaknula gospodarske uspjehe hrvatskih branitelja ujedinjenih u zadruge branitelja, posebice Poljoprivredno stočarsko voćarske zadruge "Samobor", kao referalnog centra zadruga branitelja, koja je jedna od sudionica i samoborskog proljetnog sajma.

Napomenula je kako je kroz mjeru poticanja osnivanja zadruga hrvatskih branitelja od 2004. godine do sada Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski potpomoglo 61 zadrugu hrvatskih branitelja.

Izvijestila je kako trenutačno ima oko 150 zadruga branitelja te da je od početka provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zaposleno više od 5.000 hrvatskih branitelja.



Pisane vijesti