Potpredsjednica Vlade otvorila Susreta djece i mladih

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u turističkom naselju Villas Rubin u Rovinju «Susret djece i mladih – Rovinj 2006», u organizaciji Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u turističkom naselju Villas Rubin u Rovinju «Susret djece i mladih – Rovinj 2006», u organizaciji Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.
U ovogodišnjem programu «Susreta djece i mladih», koji se održava pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor i uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od 1.050.000,00 kuna, sudjeluje oko 470 djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja, te djece hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja dragovoljaca iz 33 hrvatska grada. Tema ovogodišnjih Susreta je stijeg i grb, kao i petnaest godina od prvih stradavanja hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Uz sportsko-rekreativna natjecanja, likovne, glazbene, informatičke i fotografske radionice na Susretima će se održati i II. konvencija djece i mladih na temu „Kako spriječiti siromaštvo mladih?“. U sklopu II. konvencije također će biti organiziran prvi susret ratnih zapovjednika s djecom i mladima smrtno stradalih hrvatskih branitelja, na kojem će se uz teme o Domovinskom ratu govoriti i o njihovim obrazovnim i gospodarskim aspektima.
Otvarajući Susret potpredsjednica Kosor istaknula je kako se i na ovaj način prisjećamo svih onih poginulih i umrlih branitelja zaslužnih što danas imamo slobodnu, samostalnu i europsku Hrvatsku. Pozdravljajući nazočne udovice i djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja poručila je kako su ovi susreti i prilika za njihovo čvršće povezivanje u borbi protiv zaborava istine o Domovinskom ratu.
Nazočne su pozdravili gradonačelnik Grada Rovinja Giovanni Sponza, dožupan Istarske županije Marino Roce i predsjednica Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Neda Balog.




Pisane vijesti