Potpredsjednica Vlade posjetila romsko naselje u Općini Darda

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas, zajedno s članovima Povjerenstvromsko naselje u Općini Darda.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas, zajedno s članovima Povjerenstva, romsko naselje u Općini Darda. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako hrvatska Vlada sustavno vodi brigu o unaprjeđenju uvjeta života pripadnika romske nacionalne manjine provođenjem Nacionalnog programa za Rome u područjima stanovanja, zdravstva, školovanja, zapošljavanja i obrazovanja. Napomenula je kako o tome najbolje svjedoče i izdvojena sredstva koja su u 2006. godini iznosila oko 11,8 milijuna kuna, što je za 430% više nego u 2005. godini, a u 2007. godini predviđeno je povećanje sredstava za dodatnih 2 milijuna kuna. Rekla je kako se najveći dio sredstava odnosi na infrastrukturne projekte te je u tom smislu izrazila nadu u rješavanje svih infrastrukturnih problema u romskom naselju u Dardi kao i drugim romskim naseljima u Osječko-baranjskoj županiji. Potpredsjednica Kosor uručila je tom prigodom invalidska kolica gospodinu Dušanu Gojkoviću.
Potpredsjednica Kosor podijelila je potom u kino dvorani u Dardi, u povodu Božićnih i novogodišnjih blagdana, darove romskoj djeci.
Zahvalu potpredsjednici Kosor na posjetu romskom naselju u Dardi i dodijeljenim darovima za romsku djecu uputila je gospođa Nada Balog, predsjednica Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i predsjednica Udruge žena Romkinja «Romsko srce».




Pisane vijesti