Potpredsjednica Vlade primila atletičarke Mariju Iveković i Mariju Mikulić

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor primila je danas hrvatske atletičarke Mariju Iveković i Mariju Mikulić koje su sudjelovale na Svjetskom atletskom prvenstvu za slijepe i slabovidne sportaše održanom početkom kolovoza u brazilskom gradu Sao Paolu. Na ovom natjecanju atletičarka Marija Iveković osvojila je zlatnu medalju i postigla novi svjetski rekord u troskoku, a atletičarka Marija Miklulić osvojila je brončanu medalju u trčanju na 800 metara.
Upućujući još jednom u svoje, i u ime čitave Vlade, čestitke Mariji Iveković i Mariji Mikulić na osvojenim medaljama i postignutim uspjesima potpredsjednica Kosor posebno je zadovoljstvo izrazila novopostavljenim svjetskim rekordom Marije Iveković, rekavši kako će on zasigurno ostati upisan u povijesti hrvatskog i svjetskog sporta. Potpredsjednica Kosor također je rekla kako će Vlada, sukladno kriterijima, donijeti i odluke o dodjeli novčanih nagrada Mariji Iveković i Mariji Mikulić za osvojena odličja na ovogodišnjem Svjetskom atletskom prvenstvu za slijepe i slabovidne sportaše.
Hrvatske atletičarke Marija Iveković i Marija Mikulić te nazočni predstavnici Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom izvijestili su potpredsjednicu Kosor o tijeku priprema za naredna natjecanja, a posebice o tijeku priprema za Paraolimpijske igre u Pekingu 2008. godine, te joj uputili i poziv za njih.
Dajući svoju potporu hrvatskim atletičarima i svim hrvatskim sportašima s invaliditetom na ovom važnom natjecanju, potpredsjednica Kosor zahvalila je na pozivu te ga prihvatila.




Pisane vijesti