Potpredsjednica Vlade primila Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH Jadranka Kosor primila je danas izaslanstva Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom i Atletskog kluba za osobe s invaliditetom «Agram».

Tom prigodom izaslanstvo Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom uručilo je potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor priznanje «Počasni član broj 1» za pomoć i potporu u radu Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom. Izaslanstvo Atletskog kluba za osobe s invaliditetom «Agram» uručilo je potpredsjednici Kosor Zlatnu plaketu Atletskog kluba «Agram» namijenjenu Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti za dugogodišnju pomoć i financiranje projekata kluba.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je na dodijeljenim priznanjima rekavši kako je jedan od stupova programa ove Vlade zaštita ljudskih prava, prava osoba s invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti za sve građane. Istaknula je pritom kako Vlada posebno potiče razvoj sporta osoba s invaliditetom, a sportaši s invaliditetom izjednačeni su i u pogledu dodjele novčanih nagrada za osvojene medalje na svjetskim prvenstvima za osobe s invaliditetom i paraolimpijskim igrama. Potpredsjednica Kosor osvrnula se i na vrhunske rezultate hrvatskih sportaša s invaliditetom rekavši kako će i u budućnosti imati potporu Vlade i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. U tom je smislu rekla kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u protekle tri godine financijski poduprlo aktivnosti Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom u iznosu od oko 400 tisuća kuna. Potpredsjednica Kosor podsjetila je i kako je hrvatska Vlada usvojila, a Hrvatski sabor ratificirao Konvenciju UN-a o pravima osoba s invaliditetom, čime se Hrvatska svrstala među prve države svijeta koje se ratificirale ovaj važan dokument. Također je podsjetila kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti već drugu godinu zaredom provodi projekt osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Izaslanstva Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Atletskog kluba za osobe s invaliditetom «Agram» upoznali su potpredsjednicu Kosor s predstojećim nastupom hrvatske atletske reprezentacije slijepih i slabovidnih na Svjetskom atletskom prvenstvu slijepih i slabovidnih sportaša u Sao Paolu, u Brazilu, te ju pozvali na Paraolimpijske igre koje će se održati iduće godine u Pekingu.



Pisane vijesti