Potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor s predstavnicima Hrvatskog saveza slijepih

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi doc. dr. sc. Neven Ljubičić susreli su se danas s predstavnicima Hrvatskog saveza slijepih.

Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi doc. dr. sc. Neven Ljubičić susreli su se danas s predstavnicima Hrvatskog saveza slijepih.

Na sastanku se razgovaralo o problemima s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu te o iznalaženju rješenja za ublažavanje tih teškoća.

Potpredsjednica Kosor i ministar Ljubičić upoznali su predstavnike Hrvatskog saveza slijepih o aktivnostima Vlade Republike Hrvatske za poboljšavanje svakodnevnih životnih uvjeta osoba s invaliditetom te o mjerama koje se po tom pitanju poduzimaju.

Predstavnici Hrvatskog saveza slijepih pozdravili su najavu Vlade RH o prijedlogu Zakona o pravobranitelju za osobe s invaliditetom te su istaknuli kako će ta mjera umnogome olakšati njihov položaj u društvu.

Predstavnici Hrvatskog saveza slijepih potpredsjednici Kosor zahvalili su na Vladinom posebnom programu nabave knjiga obiteljima slijepe i slabovidne djece.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima prioritetnog zapošljavanja slijepih osoba na pojedinim radnim mjestima u tijelima državne uprave te su sudionici zajednički istaknuli i važnost sudjelovanja udruga osoba s invaliditetom u pripremi propisa u tom području.



Pisane vijesti