Potpredsjednica Vlade s izaslanstvom Hrvata iz Crne Gore

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Hrvata iz Crne Gore, u čijem su sastavu bili predstavnici Udruge «Hrvatski dom 1893.», Hrvatske udruge «Krašići» i Hrvatske građanske inicijative, jedine stranke Hrvata u Crnoj Gori.
Potpredsjednica Kosor zahvalila je izaslanstvu na posjetu Hrvatskoj, istaknuvši kako hrvatska Vlada podupire, te će i u budućnosti podupirati sve aktivnosti kojima će se štititi i unaprjeđivati položaj Hrvata u Crnoj Gori.
Izaslanstvo Hrvata iz Crne Gore upoznalo je potpredsjednicu Kosor sa svojim radom, te općenitim položajem Hrvata u Crnoj Gori. U tom smislu ukazali su na poteškoće s kojima se susreće hrvatska zajednica u Crnoj Gori pri ostvarivanju manjinskih prava i u provedbi Zakona o nacionalnim manjinama Crne Gore u pogledu školovanja, uporabe hrvatskog jezika, te niza drugih prava. Potpredsjednicu Kosor upoznali su i s inicijativom osnivanja hrvatske regionalne radiopostaje, u čemu su zatražili i potporu iz Hrvatske.




Pisane vijesti