Potpredsjednica Vlade s izaslanstvom japanskog grada Hekinana

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom japanskog grada Hekinana predvođenim dogradonačelnikom grada Hekinana Ryutom Suzukijem.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom japanskog grada Hekinana predvođenim dogradonačelnikom grada Hekinana Ryutom Suzukijem. Sastanku su nazočili i predsjednik Društva međunarodnog prijateljstva grada Hekinana Tochiro Kuraiwa i veleposlanik Japana u republici Hrvatskoj Tetsuhiso Shirakawa.
Potpredsjednica Kosor, koja je predvodila izaslanstvo hrvatske Vlade na prošlogodišnjoj Svjetskoj izložbi «Expo 2005» održanoj u Japanu, zahvalila je izaslanstvu grada Hekinana i japanskoj Vladi na gostoprimstvu i pomoći pri organizaciji posjeta hrvatskog izaslanstva i organizaciji hrvatskog paviljona.
Podsjetivši kako je ovo drugi posjet izaslanstva grada Hekinana Hrvatskoj dogradonačelnik Ryuto Suzuki najavio je potpredsjednici Kosor potpisivanje sporazuma s gradom Pulom kao gradom prijateljem u travnju iduće godine. Pritom je izrazio uvjerenje kako će se i na taj način dodatno unaprijediti odnosi između Japana i Hrvatske.
Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo što će gradovi Hekinan i Pula postati gradovi prijatelji, te još jednom prenijela zahvale japanskoj Vladi na pomoći pri pokretanju studija japanologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, čime će se dodatno unaprijediti kulturni i međudržavni odnosi između Hrvatske i Japana.




Pisane vijesti