Potpredsjednica Vlade s predsjednikom Središnje udruge oboljelih od PTSP-a Antom Batinovićem

Predsjednik Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Ante Batinović izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s Ministarstvom obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti i potporom u radu Udruge.

Predsjednik Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Ante Batinović izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potporom u radu Udruge. U tom smislu uručio je potpredsjednici Kosor i zahvalnicu za pomoć i doprinos u ostvarivanju ciljeva i programa Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a.

Potpredsjednica Kosor uputila je Anti Batinoviću zahvalu na ovom priznanju, ističući kako je ono i velika obveza za budućnost. Pritom je rekla kako je briga o svim braniteljima, a posebice onima koji zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu i danas osjećaju posljedice raznih bolesti pa tako i PTSP-a, obveza čitavog društva. Podsjetila je kako su novim Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji unesene značajne novine koje se tiču branitelja oboljelih od PTSP-a. Također je napomenula kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kroz niz projekata i kroz sustav Centara za psihosocijalnu pomoć vodi stalnu skrb o svim braniteljima, pa tako i o braniteljima oboljelima od PTSP-a.

Potpredsjednica Kosor razgovarala je s predstavnikom Zadruge hrvatskih branitelja «Modro-zelena» iz Metkovića Nebojšom Jerkovićem o programu zapošljavanja hrvatskih branitelja, s posebnim naglaskom na daljnji razvoj braniteljskog zadrugarstva. U tom smislu najavila je i održavanje okruglog stola u mjesecu ožujku, na kojem bi bila razmotrena realizacija zaključaka s okruglog stola o braniteljskom zadrugarstvu održanog tijekom Sajma zadruga branitelja u Vukovaru 5. studenoga prošle godine, a na kojem će biti nazočni predstavnici tijela državne uprave i drugih institucija relevantnih za unaprjeđenje braniteljskog zadrugarstva.



Pisane vijesti