Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Hrvatskog Caritasa

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Hrvatskog Caritasa prevođeno ravnateljem mons. Josipom Mrzljakom.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Hrvatskog Caritasa prevođeno ravnateljem mons. Josipom Mrzljakom.
Predstavnici Hrvatskog Caritasa upoznali su potpredsjednicu Kosor s budućim projektima i planovima rada. U tom smislu najavili su za početak iduće godine pokretanje akcije tjedna solidarnosti za Hrvate nastanjene u Bosni i Hercegovini. Podsjećajući kako je hrvatska Vlada i ove godine financijski niz znanstveno-obrazovnih, kulturnih i zdravstvenih projekata, potpredsjednica Kosor dala je potporu i ovom projektu Hrvatskog Caritasa.
Predstavnici Caritasa upoznali su potpredsjednicu Kosor i ostalim projektima Hrvatskog Caritasa: unaprjeđenjem mreže crkvenih obiteljskih savjetovališta, unaprjeđenjem skrbi za starije osobe i poboljšanjem kvalitete života starijih osoba u suradnji s vladinim tijelima i nevladinim organizacijama uz osnaženje volonterskog angažmana, akcijom «1000 radosti - 2006.» koja se provodi već četvrtu godinu zaredom u kojoj je dosad tradicionalno sudjelovala i potpredsjednica Kosor, te pilot projektom terapijskog centra za psihološku, radnu i duhovnu pomoć hrvatskim braniteljima zasad pokrenutom u Bjelovaru.
Potpredsjednica Kosor, dajući svoju potporu navedenim projektima, ponudila je i konkretnu suradnju te podsjetila kako je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti otvorilo niz Savjetovališta za djecu, mladež brak i obitelj, financijski pomaže Hrvatsko društvo za hospicij i palijativnu skrb te je i uputilo u proceduru Zakon o volonterima, aktivno je u domeni zapošljavanja hrvatskih branitelja s preko 5000 zaposlenih branitelja i braniteljskog zadrugarstva sa 110 dosad osnovanih zadruga. Također je najavila i skoro održavanje Drugog sajma zadruga hrvatskih branitelja u Splitu.




Pisane vijesti