Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske

Potpredsjednica Vlade, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Mreže mladih Hrvatske koja okuplja 50 udruga mladih, te 5 nacionalnih saveza koji dijelom ili u cijelosti provode aktivnosti namijenjene mladima.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je svim članovima Mreže mladih Hrvatske na partnerskoj suradnji tijekom izrade nedavno donesenog Zakona o savjetima mladih, prvog takve vrste u Hrvatskoj. Također je izrazila zadovoljstvo najavljenim sudjelovanjem predstavnika Mreže mladih Hrvatske na III. nacionalnoj konferenciji za mlade koju organizira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 6. i 7. srpnja ove godine na Bjelolasici.

Na sastanku se razgovaralo o donošenju kriterija za institucionalno financiranje krovne udruge, nacionalnih i ostalih udruga mladih i za mlade.
Također se razgovaralo i o suradnji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Mreže mladih Hrvatske na zajedničkom projektu o praćenju provedbe Zakona o savjetima mladih, kao i zajedničkom projektu praćenja osnivanja vijeća mladih u županijama.


Potpredsjednica Kosor dala je potporu Mreži mladih Hrvatske u organizaciji međunarodnog seminara „Different backgrounds – same challenges“ koji će održati od 10. do 14. listopada ove godine u Zagrebu.



Pisane vijesti