Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske.

Potpredsjednica Kosor upoznata je na sastanku s tijekom priprema 8. nacionalne smotre izviđača, koja će se pod njezinim pokroviteljstvom održati između 9. i 18. kolovoza ove godine na otoku Obonjanu, a okupit će preko 700 sudionika. Potpredsjednica Kosor ponudila je u tom smislu predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske svu moguću pomoć u daljnjoj organizaciji Smotre, posebno stoga što će se održati na otoku Obonjanu – «Otoku mladosti», koji je jedinstven primjer otoka u svijetu namijenjenog u potpunosti programima za djecu i mlade.

Predstavnici Saveza izviđača Hrvatske uputili su potpredsjednici Kosor zahvalu na pokroviteljstvu i potpori u organizaciji Smotre, kao i financijskoj pomoći Ministarstva obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti u prošlogodišnjem zborovanju Saveza izviđača Hrvatske u Slavonskom Brodu.

Predstavnike Saveza izviđača Hrvatske potpredsjednica Kosor upoznala je s provođenjem Nacionalnog programa djelovanja za mlade u pogledu skorog donošenja kriterija za nacionalne i krovne udruge mladih, kao i s potrebom ponovnog konstituiranja Savjeta za mlade, u kojem je mandat članovima Vladinom Odlukom, u cilju veće učinkovitosti, produžen s jedne na tri godine.



Pisane vijesti