Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor primila je danas, u ime hrvatske Vladpredstavnike Saveza izviđača Hrvatske koji su joj tom prigodom uručili «Betlehemsko svjetlo».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske Jadranka Kosor primila je danas, u ime hrvatske Vlade, predstavnike Saveza izviđača Hrvatske koji su joj tom prigodom uručili «Betlehemsko svjetlo». Potpredsjednica Kosor pokroviteljica je akcije donošenja «Betlehemskog svjetla» u Hrvatsku, a Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financijski je i poduprlo ovu akciju Saveza izviđača Hrvatske.
Potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske na organizaciji ove akcije, napomenuvši kako će hrvatska Vlada i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i dalje pružati potporu i pomoć Savezu u svim njegovim aktivnostima. Savez izviđača Hrvatske kroz akciju donošenja «Betlehemskog svjetla» promovira vrijednosti zajedništva, volonterstva, tolerancije, privrženost duhovnim vrijednostima, te unaprjeđenje međunarodne suradnje mladih Hrvatske s mladima Europe. U tom smislu, predstavnici Saveza izviđača Hrvatske rekli su kako ovom akcijom započinju obilježavanje 100. obljetnice skautizma u svijetu, što će biti obilježeno i nizom drugih aktivnosti u 2007. godini.


Predstavnici Saveza zatražili su od potpredsjednice Kosor pokroviteljstvo nad ovim aktivnostima, te joj uputili poziv za učlanjenje u Savez izviđača Hrvatske na godišnjem zborovanju koje će se održati 19. svibnja iduće godine u Zagrebu, i sudjelovanje na svjetskom zborovanju izviđača koje će se održati tijekom kolovoza iduće godine u Londonu. Potpredsjednica Kosor sa zadovoljstvom je prihvatila ove pozive.



Pisane vijesti