Potpredsjednica Vlade s predstavnicima Udruge dragovoljaca HOS-a

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas, u povodu obilježavanja 15. obljetnice osnivanja postrojbi Hrvatskih obrambenih snags predstavnicima Zajednice udruga dragovoljaca HOS-a - trinaest ratnih zapovjednika HOS-a iz cijele Hrvatske.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas, u povodu obilježavanja 15. obljetnice osnivanja postrojbi Hrvatskih obrambenih snaga, s predstavnicima Zajednice udruga dragovoljaca HOS-a - trinaest ratnih zapovjednika HOS-a iz cijele Hrvatske.

Pozdravljajući nazočne ratne zapovjednike HOS-a potpredsjednica Kosor zahvalila se na odličnoj suradnji i partnerskim odnosom Zajednice s Ministarstvom, kako u donošenju novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i uspostave Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, tako i u svim ostalim zajedničkim programima i aktivnostima namijenjenima populaciji hrvatskih branitelja. Zahvalila im je i na svom doprinosu u obrani Republike Hrvatske u najtežim ratnim vremenima, istaknuvši kako su upravo hrvatski branitelji, uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, najzaslužniji za stvaranje slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Napomenula je kako se nikada ne smije zaboraviti ni žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja, kao ni 1139 branitelja i civila iz Domovinskog rata koje se još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih, istaknuvši pritom kako je potraga za njima nulto političko pitanje hrvatske Vlade. S obzirom da je sastanku nazočio i predstavnik HOS-a iz dijela HVO postrojbi, potpredsjednica Kosor podsjetila je i na krajem prošle godine potpisani Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni i Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i članova njihovih obitelji, a koji je nedavno ratificiran i u parlamentu Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Zajednice udruga dragovoljaca HOS-a uručili su potpredsjednici Kosor na sastanku uspomenicu, u povodu 15. obljetnice osnivanja dragovoljačkih postrojbi HOS-a i nadolazećeg blagdana Sv. Ante – Dana zaštitnika postrojbi HOS-a, u znak zahvale na svu dosadašnju uspješnu suradnju.



Pisane vijesti