Potpredsjednica Vlade s Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Tvrđava Knin

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Šibensko-kninske županije «Tvrđava Knin». Tom prigodom izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a «Tvrđava Knin» proglasilo je potpredsjednicu Kosor doživotnom počasnom predsjednicom i članicom Udruge, te joj dodijelilo plaketu za pomoć i zalaganje za rad Udruge i pomoć hrvatskim braniteljima na području Grada Knina. Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a «Tvrđava Knin» djeluje u području socijalne integracije, prevencije i pomoći hrvatskim braniteljima liječenima od PTSP-a i njihovim obiteljima, organizira seminare i educira članova Udruge te provodi IT resocijalizaciju putem novih tehnologija.

Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Udrugom, koja je osnovala Zadrugu branitelja «Tvrđava Knin», pokrenula projekt Poslovno-tehnološko-informacijskog centra (PTICA) u Kninu, te provodi projekt „IT tehnologijama do resocijalizacije i rehabilitacije hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a“. Zahvaljujući Udruzi na dodijeljenom priznanju i proglašenju počasnom predsjednicom potpredsjednica Kosor zahvalila im je i na svim aktivnostima i projektima kojima su obuhvaćeni hrvatski branitelji, a posebice branitelji oboljeli i liječeni od PTSP-a. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako je ova Vlada skrb o braniteljima oboljelima od PTSP-a postavila kao jedan od prioriteta te su već na početku mandatu ispunjeni svi zahtjevi udruga hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od PTSP-a iz 2003. godine. Napomenula je kako je i svojim u razgovorima s ministrom za veteranska pitanja Sjedinjenih Američkih Država, tijekom posjeta SAD-u u svibnju ove godine, među najvažnijima istaknula pitanje skrbi za veterane oboljele i liječene od PTSP-a. Potpredsjednica Kosor istaknula je kako će hrvatska Vlada i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i dalje pružati potporu radu Udruge.

Potpredsjednica Kosor aktivno je sudjelovala u dosadašnjim aktivnostima Udruge pa je tako u svibnju ove godine otvorila donatorsku konferenciju čiji je cilj bio podupiranje rada Udruge kroz financijsku i tehničku pomoć kako bi se omogućila IT edukacija hrvatskih branitelja, veterana i invalida, te potaknuo program njihove rehabilitacije i resocijalizacije. Potpredsjednica Kosor potpisala je u kolovozu ove godine, u ime Vlade RH, Sporazum o potpori na izgradnji Poslovno-tehnološko-informacijskog centra (PTICA) sa Zadrugom hrvatskih branitelja «Tvrđava Knin», Gradom Kninom i Veleučilištem «Marko Marulić» iz Knina, a kao pokroviteljica otvorila je i okrugli stol Udruge pod nazivom «Informatikom i znanjem protiv posttraumatskog stresnog poremećaja», na kojem su predstavnici Udruge izložili svoja dosadašnja iskustva u radu na, dok su domaći stručnjaci iz područja psihologije i psihijatrije govorili o različitim psihoterapijskim učincima informacijskih tehnologija. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti također je dodijelilo potporu za osnivanje zadruga branitelja u iznosu od 150 tisuća kuna Zadruzi hrvatskih branitelja «Tvrđava Knin».



Pisane vijesti