Potpredsjednica Vlade u posjetu djeci branitelja na ljetovanju

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas djecu hrvatskih branitelja iz Vukovarsko-srijemske županije koja se nalaze na ljetovanju na Sljemenu, te im uručila prigodne poklone. U sklopu ovog programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u objektu pansion „Medvednica“ na Sljemenu ljetuju djeca hrvatskih branitelja iz cijele Hrvatske, a ovogodišnjim programom, od 1. srpnja do 31. kolovoza 2007. godine, planirano je ljetovanje oko 800 djece osnovnoškolskog uzrasta, u pratnji 35 voditelja. Provedbu programa u ovoj godini Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti financiralo je s 1.200.000,00 kuna.

Zaželjevši djeci hrvatskih branitelja ugodan boravak na Sljemenu i u Zagrebu potpredsjednica Kosor uputila je zahvalu i njihovim roditeljima, hrvatskim braniteljima, na doprinosu u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske. Također je rekla kako će Vlada i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kontinuirano stvarati uvjete za školovanje i zapošljavanje djece svih hrvatskih branitelja. Potpredsjednica Kosor izrazila je zadovoljstvo i suradnjom s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na provedbi ovog programa. Potpredsjednica Kosor prošlog je tjedna na Sljemenu posjetila djecu hrvatskih branitelja iz Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije.

Tijekom boravka djece hrvatskih branitelja na Sljemenu, uz športske i kulturno-umjetničke sadržaje, organiziran im je i obilazak kulturnih i povijesnih znamenitosti Grada Zagreba i okolice, uz stalnu pratnju educiranih voditelja, dok su im za potrebe slobodnog vremena i druženja u pansionu na raspolaganju tri učionice i jedna učionica s računalima.



Pisane vijesti