Potpredsjednica Vlade uputila čestitku u povodu Majčinog dana

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je danas čestitku svim majkama u Republici Hrvatskoj u povodu sutrašnjeg Majčinog dana.

"U povodu Majčinog dana, svim majkama i svim ženama koje s ljubavlju skrbe o djeci, i koje u duhu majčinstva nesebično pomažu drugima, upućujem srdačne čestitke.

Majčin dan prigoda je u kojoj odajemo zahvalnost majkama na bezuvjetnoj ljubavi i brizi o djeci i obitelji, ali isto tako, kao društvo u cjelini, sagledavamo okružje u kojem majke žive, rađaju i odgajaju djecu.

Poštujući ulogu i mjesto majke u obitelji i društvu, Vlada Republike Hrvatske mjerama zaštite djece, majčinstva i obitelji, stvara uvjete za ravnopravno uključivanje majki u svijet rada, poduzetništva, stvaralaštva, znanosti, i druge oblike društvenog i političkog života.

Vlada Republike Hrvatske provodi mjere propisane nacionalnim programima i strategijama te drugim aktima kojima je cilj poboljšanje životnih uvjeta majki i djece u skladu s ustavnim odredbama i vrijednostima.

Stvaranjem pozitivnog ozračja, u kojemu žena može pokazati svoje sposobnosti uz njegovanje majčinstva, Vlada Republike Hrvatske želi omogućiti svim majkama u Hrvatskoj razvijanje osobnih potencijala i ostvarenje ambicija u bilo kojem području društvenog života u kojemu one to žele.

Čestitajući Majčin dan, želim svim majkama da u ozračju svoje obitelji svakoga dana iznova osjete zahvalnost svojih bližnjih na bezgraničnoj ljubavi i potpori."



Pisane vijesti