Potpredsjednica Vlade: Utvrditi odgovorne za tragediju u Nazorovoj

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji Jadranka Kosor zatražila je danas utvrđivanje odgovornosti svih nadležnih osoba uključenih u nedavnu tragediju u krugu zagrebačkog Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj kada je otac dvogodišnjeg štićenika Doma, dobro poznat policiji, prvo ubio njegovu majku Jelenu Jakopović, a potom i sebe.

KOPRIVNICA, 20. lipnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji Jadranka Kosor zatražila je danas utvrđivanje odgovornosti svih nadležnih osoba uključenih u nedavnu tragediju u krugu zagrebačkog Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj kada je otac dvogodišnjeg štićenika Doma, dobro poznat policiji, prvo ubio njegovu majku Jelenu Jakopović, a potom i sebe.

U dogovoru s resornim ministrom (zdravstva, rada i socijalne skrbi) zatražila sam da se ispitaju sve okolnosti i da se utvrdi tko je napravio propuste, kojih je očito bilo i da snosi odgovornost, rekla je Kosor novinarima.

Podsjetila je da je aktualna Vlada uložila puno truda u suzbijanje obiteljskog nasilja - donijela je strategiju, protokol o postupanju u slučaju nasilja itd.

Ako je bilo propusta, a očito da je, oni koji nisu provodili Vladine mjere, moraju odgovarati, poručila je potpredsjednica Kosor.



Pisane vijesti