Potpredsjednik Polančec: Opcijske dionice stekao sam kao menadžer Podravke

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je reagirao na izjave koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića kako strahuje koliko je Polančec zaradio na dionicama Podravke, ustvrdivši da je opcijske dionice Podravke stekao temeljem menadžerskog ugovora koji je potpisao 2000. kada je postao član Uprave Podravke.

ZAGREB, 18. siječnja 2007. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je reagirao na izjave koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića kako strahuje koliko je Polančec zaradio na dionicama Podravke, ustvrdivši da je opcijske dionice Podravke stekao temeljem menadžerskog ugovora koji je potpisao 2000. kada je postao član Uprave Podravke.

Polančec je novinarima u Vladi izjavio da mu je 2000. ponuđen menadžerski ugovor o kojemu nije pregovarao, već ga je samo potpisao, da je njime predviđeno stjecanje i korištenje opcijskih dionica Podravke, što je, kaže, i uobičajeno kao motivacija i naknada menadžerima u većim korporacijama.

Istaknuo je da je iskoristio svoje pravo na korištenje opcijskih dionica za 2000., da je te dionice naveo u imovinskoj kartici kada je 2005. imenovan potpredsjednikom Vlade, kao i da su te dionice dostupne na uvid svim dioničarima Podravke na svakoj skupštini.

Stoga ne razumije zašto Mršić, koji je do 2004. bio član Nadzornog odbora Podravke i mogao je znati s koliko dionica raspolažu menadžeri, sada to problematizira.

Polančec je izvijestio kako je uputio zahtjev za korištenje i opcijskih dionica za 2001. i 2002., te najavio da će, kada stekne tu imovinu, sve navesti u imovinskoj kartici.



Pisane vijesti