Potpredsjednik Polančec: Programi za brodogradilišta moraju se predstaviti sindikatima

Do konca veljače pojedinačni programi sanacije i restrukturiranja brodogradilišta moraju se predstaviti sindikatima i zaposleničkim vijećima u svim brodogradilištima, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec prenoseći rezultate današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu gospodarstva s predsjednicima i članovima uprava, te predstavnicima svih sindikata koji djeluju u brodogradilištima.

ZAGREB, 8. veljače 2007. (Hina) - Do konca veljače pojedinačni programi sanacije i restrukturiranja brodogradilišta moraju se predstaviti sindikatima i zaposleničkim vijećima u svim brodogradilištima, izjavio je potpredsjednik Vlade Damir Polančec prenoseći rezultate današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu gospodarstva s predsjednicima i članovima uprava, te predstavnicima svih sindikata koji djeluju u brodogradilištima.

Individualni planovi su predmet rasprave, pa se nakon tih sastanaka očekuju konkretni komentari na njih, ali se očekuje i da će nakon njih na usuglašene programe svoje potpise dati i sindikati i Uprave, rekao je Polančec na konferenciji za novinare u Vladi.

"To ne znači da očekujem velike promjene u individualnim planovima, jer je današnji sastanak pokazao da je dobar dio sindikata već upoznat s njima i da su svjesni situacije u svakom pojedinom brodogradilištu, kao i nužnosti njihove sanacije i restrukturiranja", rekao je Polančec koji stoga nakon tih sastanak očekuje punu potporu sindikata.

"Svaka čast onim upravama pojedinih brodogradilišta koji su socijalni dijalog vodili na adekvatan način, a poruka onima koji nisu - takve stvari više ne namjeravam tolerirati", rekao je potpredsjednik Vlade.

Pritom je poručio da ako Vlada kao vlasnik brodogradilišta preuzme na teret državnog proračuna neke njihove obveze, onda je minimun koji očekuju da se socijalni dijalog vodi u svakom brodogradilištu.

Polančec je najavio da je individualni programi sanacije i restrukturiranja brodogradilišta javnosti biti predstavljeni kada nadzorni odbori i skupštine potvrde rezultate poslovanja svakog pojedinog brodogradilišta, i kada se u potpunosti završe konzultacije s Europskom komisijom, odnosno kada ih Vlada bude spremna potvrditi.



Pisane vijesti