Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u Primorsko-goranskoj županiji

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić boravit će u Primorsko-goranskoj županiji u utorak, 13. studenog 2012. godine.

U 10.00 sati, sudjelovat će na svečanom otvaranju 'Regionalnih dana EU fondova' u Kongresnoj dvorani Best Western hotela u Rijeci, (Šetalište XIII Divizije 46), prilikom čega će se obratiti uzvanicima. Otvaranju će prisustvovati i obnašatelj dužnosti župana Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, te izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Britanije i Sjeverne Irske u RH David Arthur Slinn. Izjave za medije održat će se po završetku svečanog otvaranja u 10.45 sati.

'Regionalni dani EU fondova' ponudit će građanima besplatna stručna predavanja i informiranje na info-pultovima. Prezentirat će se uspješni projekti u zemljama članicama Europske unije, kao i dosadašnja hrvatska iskustva s financiranjem istih iz EU fondova. Također, bit će riječi o strukturnim, Kohezijskom i Socijalnom fondu, koji nas očekuju po ulasku u Europsku uniju.

U 12.40 sati potpredsjednik Vlade i ministar Grčić obići će Centar za primarnu zdravstvenu zaštitu u Općini Matulji, (Cesta dalmatinskih brigada 30 B), nakon čega će dati izjave za medije. Centar ukupne vrijednosti 14,7 milijuna kuna sufinancirali su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Općina Matulji, a projekt je realiziran iz programa EIB III odnosno zajmovima Europske investicijske banke.



Najave