Potpredsjednik Vlade Mimica primio predsjednika Zastupničkog doma Kanade Scheera

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_predsjednika_zastupnickog_doma_kanade_scheera.jpg

Mr.sc. Neven Mimica, potpredsjednik VRH za unutarnju, vanjsku i europsku politiku primio je danas NJ. E. Andrewa Scheera, predsjednika Zastupničkog doma kanadskog Parlamenta.

Dvojica sugovornika izrazila su zadovoljstvo čvrstim i prijateljskim odnosima dviju zemlje koji se nadopunjuju posjetima na visokoj razini. Bilateralni odnosi u svakom su pogledu jako dobri, a namjera je pojačati gospodarsku suradnju. Ta bi suradnja mogla biti intenzivnija nakon ulaska RH u Europsku uniju, te Kanada sa zanimanjem prati europski put Hrvatske, naglasio je g. Scheer.

Potpredsjednik VRH Mimica izvijestio je kanadske prijatelje o trenutnom stanju priprema za članstvo u Uniji te ih upoznao s procesom europske integracije zemalja u regiji. Također, iznio je mišljenje da će Hrvatska i kao članica Unije jačati i podupirati odnose s Kanadom koja je jedna od važnijih zemalja partnera Europske unije na globalnom planu.



Pisane vijesti