Potpredsjednik Vlade Mimica s veleposlanicom BiH Kalajdžisalihović

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_s_veleposlanicom_bih_kalajdzisalihovic.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica primio je u nastupni posjet Azru Kalajdžisalihović, veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Veleposlanica Kalajdžisalihović zahvalila je na dosadašnjoj hrvatskoj potpori na putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji i NATO savezu te izrazila nadu da će se takva potpora nastaviti i u budućnosti, u uvjetima skorog članstva Hrvatske u Europskoj Uniji.
Potpredsjednik Vlade Mimica naglasio je punu potporu Hrvatske suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, jednakopravnosti svih triju konstitutivnih naroda, te njezinoj euroatlantskoj perspektivi. Potvrdio je spremnost Hrvatske na nastavak prenošenja znanja i iskustva u provedbi sveobuhvatnih reformi povezanih s procesom pristupanja Europskoj uniji i NATO-u.
Potpredsjednik Mimica je istaknuo da će Hrvatska i nakon pristupanja Europskoj uniji, biti glasan zagovaratelj europske budućnosti Bosne i Hercegovine, kao i ostalih zemalja jugoistočne Europe.




Pisane vijesti