Potpredsjednik Vlade Neven Mimica primio izaslanstvo Republike Austrije

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_neven_mimica_primio_izaslanstvo_republike_austrije.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku mr. sc. Neven Mimica primio je izaslanstvo Republike Austrije na čelu s g. Fritzom Neugebauerom, drugim predsjednikom Nacionalnog vijeća parlamenta Republike Austrije.

Potpredsjednik Mimica naglasio je da, iako dvije zemlje ne dijele granicu, Hrvatska i Austrija najbliže su susjedne zemlje koje veže zajednička povijest i pripadnost istom kulturnom miljeu, a time su i područja suradnje brojna i višeznačna. Jedno od najvažnijih područja suradnje je gospodarstvo i investicije austrijskih partnera, koje su među najvišima od inozemnih ulagača, te upravo na ovome području Vlada namjerava učiniti sve da se ulaganja u Hrvatsku podignu na još višu razinu, a u tom smislu austrijski ulagači igraju veliku ulogu.

G. Neugebauer zahvalio se na prijemu i izrazio zadovoljstvo što će Hrvatska već iduće godine sjediti za istim stolom unutar svih formacija Vijeća Europske unije kao punopravna članica. Od Hrvatske se može puno naučiti kao nove članice Unije, naglasio je g. Neugebauer, te će Austrija i dalje snažno podržavati integracijske procese čitave regije koji su nužni da bi se ova regija učinila prosperitetnijom, a Hrvatska je upravo najbolji primjer za to.

Sugovornici su se složili da partnerske odnose dviju zemalja i nadalje treba nadograđivati, posebice u smislu parlamentarne suradnje, te zajedničkih gospodarskih i kulturalnih projekata.



Pisane vijesti