Potpredsjednik Vlade Polančec na svečanosti potpisivanja Povelje SEECP-a od strane Republike Moldove

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatskboravio je danas, 10. listopada 2006. godinu Bukureštu, gdje je nazočio svečanosti potpisivanja Povelje SEECP-a od strane Republike Moldove.

Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, boravio je danas, 10. listopada 2006. godine, u Bukureštu, gdje je nazočio svečanosti potpisivanja Povelje SEECP-a od strane Republike Moldove.

Prije svečanosti potpisivanja Povelje potpredsjednik Vlade Damir Polančec razgovarao je s Calinom Popescusom – Tariceanuom, predsjednikom Vlade Rumunjske i Vasileom Tarlevom, predsjednikom Vlade Republike Moldove.

Tijekom sastanka s dvojicom premijera, potpredsjednik Polančec istaknuo je da su zemlje sudionice SEECP-a postigle značajan napredak u demokratizaciji i gospodarskom razvoju i da svoju budućnost bez iznimke vide unutar procesa euroatlantskih integracija.
Također, naglasio je da će hrvatsko predsjedanje SEECP-om nastavi pružati podršku euroatlantskim aspiracijama svih zemalja sudionica, promicati demokratske i proeuropske potencijale u zemljama Jugoistočne Europe, razvoj dobrosusjedskih odnosa i suradnje na temelju načela jednakosti i poštovanja te gospodarsku suradnju u cilju poticanja gospodarskog razvoja čitave regije i njene integracije u Europsku uniju.
Sva trojica sugovornika na sastanku su gospodarsku suradnju istaknuli kao vrlo važan čimbenik osiguravanja trajne stabilnosti i prosperiteta Jugoistočne Europe te su se osobito osvrnuli na pojačanu gospodarsku suradnju i trgovinsku liberalizaciju u Jugoistočnoj Europi putem moderniziranog i proširenog sporazuma o CEFTA-i.




Pisane vijesti