Potpredsjednik Vlade Polančec otvorio "Mesap"

NEDELIŠĆE, 13. lipnja 2008. (Hina) - Jubilarni 10. međimurski sajam poduzetništva "Mesap 2008" danas je u Nedelišću kraj Čakovca otvorio potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec.

Na ovogodišnjem "Mesapu" izlaže 400-ak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Austrije i Njemačke. Uz tradicionalnu stočarsku izložbu predstavlja se i drvni Croklaster, a posebnost je i izložba robotike u pakiranju i prehrani.

Otvarajući sajam Polančec je pozvao poduzetnike i obrtnike da se uključe u programe poticaja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za koje je ove godine predviđen 351 milijun kuna.

Cilj Mesapa je postati vodeći regionalni sajamski centar na kojem će se kroz cijelu godinu odvijati sajamske manifestacije, rekao je direktor sajma Marjan Novak.

Mesap 2008. obuhvaća 10. Međimurski sajam poduzetništva, 9. Stočarska izložba Međimurske županije te 6. Međimurski sajam vina i vinarske opreme.

Sajam se održava do 15. lipnja na 4.500 četvornih metara izložbenog prostora u sajamskim dvoranama te 15.000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora. Organizatori očekuju više od 30 tisuća posjetitelja.



Pisane vijesti