Potpredsjednik Vlade Polančec razgovarao s austrijskim ministrom Bartensteinom

Velika austrijska potpora što bržem uspješnom završetku pregovora Hrvatske i Europske unije kao i daljnjem promicanju hrvatsko-austrijskih gospodarskih odnosa izražena je u utorak u Beču u razgovoru austrijskoga saveznog ministra gospodarstva Martina Bartensteina i potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polančeca, koji su se sastali u povodu Dana hrvatskog gospodarstva.

BEČ, , 25. listopada 2005. (Hina) - Velika austrijska potpora što bržem uspješnom završetku pregovora Hrvatske i Europske unije kao i daljnjem promicanju hrvatsko-austrijskih gospodarskih odnosa izražena je u utorak u Beču u razgovoru austrijskoga saveznog ministra gospodarstva Martina Bartensteina i potpredsjednika hrvatske Vlade Damira Polančeca, koji su se sastali u povodu Dana hrvatskog gospodarstva.

"Austrijska potpora Hrvatskoj, koja se vidjela i pri otvaranju pristupnih pregovora, rezultat je dugogodišnje intenzivne bilateralne suradnje Austrije i Hrvatske, posebice gospodarske", izjavio je nakon razgovora austrijski ministar Bartenstein.

Hrvatsko gospodarstvo je razvijenije od onog u nekim državama u regiji koje će 2007. godine pristupiti Europskoj uniji, što želimo i Hrvatskoj, kazao je Bartenstein.

On je također izjavio da će za vrijeme austrijskoga predsjedanja Europskom unijom u prvoj polovici 2006. godine biti organizirano nekoliko skupova u jugoistočnoj Europi i da će se velika pozornost posvetiti pregovorima Hrvatske s EU.

Austrija ima interesa za daljnja ulaganja u Hrvatskoj, posebice u turizam, rekao je Bartenstein.

Zahvalivši ministru Bartensteinu i austrijskoj Vladi na pomoći hrvatskom putu u Europsku uniju, Damir Polančec je kazao da je glavna tema razgovora bila unapređenje bilateralne suradnje i dodao da je posebice bilo riječi o ulaganju u turizam, kao i infrastrukturu, energetiku, plinifikaciju i poljoprivredu.

Manifestaciju Dan hrvatskog gospodarstva u Beču ocijenio je korisnom , kazavši da su u svim razgovorima izražene pozitivne ocjene o hrvatskim dostignućima i ostvarenim reformama, da postoji veliko zanimanje za daljnja ulaganja u Hrvatsku.

Polančec je razgovarao i s predsjednikom Austrijske gospodarske komore Christophom Leitlom.



Pisane vijesti