Potpredsjednik Vlade RH prof. dr. sc. Uzelac na radnom sastanku

Potpredsjednik Vlade RH prof. dr. sc. Uzelac na radnom sastanku za pripremu Konferencije „Sarajevska deklaracija – tri godine poslije“

Potpredsjednik Vlade RH prof. dr. sc. Uzelac na radnom sastanku za pripremu Konferencije „Sarajevska deklaracija – tri godine poslije“

Prof. dr. sc. Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, sudjelovao je danas, u Zagrebu, u hotelu Laguna, na radnom sastanku u povodu pripreme za Konferenciju „Sarajevska deklaracija – tri godine poslije“.

Podsjetimo, Deklaracija je potpisana 31. siječnja 2005. godine u Sarajevu, od strane Republike Hrvatske, Republike Bosne i Hercegovine, te Republike Srbije.
Cilj ovog radnog sastanka bio je utvrditi u kojoj mjeri su ispunjeni ciljevi Sarajevske deklaracije te rješavanje, u duhu Deklaracije i prihvaćenih standarda ljudskih prava, preostalih otvorenih pitanja.


Uz potpredsjednika Vlade RH prof. dr. sc. Uzelca, sastanku su nazočili i predstavnici nevladinih udruga zemalja potpisnica Sarajevske deklaracije, te predstavnici Ureda OESS-a u Hrvatskoj.

Krajem veljače ove godine, u Beogradu, bi se trebala održati Konferencija „Sarajevska deklaracija – tri godine poslije“, na kojoj će se dobiti ocjena učinjenoga u proteklom trogodišnjem razdoblju i naznačeni pravci daljnjih djelovanja u smislu konačnog završetka procesa povratka izbjeglica i prognanika.



Pisane vijesti