Potpredsjednik Vlade Uzelac u Benkovcu

BENKOVAC, 18. srpnja 2008. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac ocijenio je u Benkovcu nakon današnjeg radnog sastanka s benkovačkim gradonačelnikom Mirkom Erstićem kako vjeruje da će suradnja Vijeća srpske nacinalne manjine i poglavarstva oko projekata vezanih za povratak Srba biti mnogo bolja.

Potpredsjednik Vlade Uzelac, koji danas sa suradnicima boravi na benkovačkom području, ocijenio je izuzetno uspješnim radni sastanak na kojem je dogovoren niz razvojnih projekata za okolno područje Benkovca ali i za sam grad.

"Ovoga mjeseca već sam treći put na području Zadarske županije jer smatram kako je ovo područje s ogromnim mogućnostima za razvitak ali je još uvijek puno toga neiskorišteno", kazao je Uzelac.

Gradonačelnik Benkovca Mirko Erstić je najvećim ocijenio projekt vodoopskrbe u Karinu Donjem, Kuli i Bukoviću, područjima gdje žive Srbi povratnici ili mjestima gdje se uskoro namjeravaju vratiti ali i nekim mjestima s Hrvatima doseljenim iz BiH.

U projekt vodoopskrbe uloženo je 50 milijuna kuna, uglavnom iz državnog i lokalnih proračuna te Hrvatske vodoprivrede.

Potpredsjednik Vlade Uzelac krenuo je u posjet tvornici "TCG Metal Cast", Pučkoj kuhinji u Benkovcu a danas će posjetiti Smilčić Ograde, Karin Donji i Buković.



Pisane vijesti