Potpredsjednik Vlade Uzelac u Polači

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prof. dr. sc. Slobodan Uzelac sa suradnicima održao je danas u Polači radni sastanak s čelništvom općine i predstavnicima Zadarske županije.

Razgovaralo se o vodoopskrbi, elektroopskrbi, čišćenju divljih odlagališta otpada i ulaganju u infrastrukturu.

Potpredsjednik Uzelac istaknuo je da je Vlada Republike Hrvatske u svoj program unijela regionalni razvoj kao jedan od važnih prioriteta. Zanima nas regionalni razvoj u punom smislu te riječi - gospodarskom, infrastrukturnom, demografskom, ekološkom i svim drugim aspektima, rekao je potpredsjednik Uzelac.

Potpredsjednik Vlade RH prof. dr. sc. Uzelac je nadodao da je obnova kuća u općini Polači pri kraju, povratak hrvatskoga stanovništva je završen, a i povratak srpskoga stanovništva teče na zadovoljavajući način.

Uzelac je upozorio da je velik nedostatak radno aktivnog stanovništva, ali budući da je općina Polača blizu propulzivne turističke djelatnosti, taj je nedostatak manji nego u nekim drugim hrvatskim područjima.

Nakon održanog radnog sastanka, potpredsjednik Vlade Uzelac posjetio je i buduću poslovnu zonu u Polači, naselje Jagodnju Gornju te tvornicu betonskih elemenata „ABK“ Polača.



Pisane vijesti