Potpredsjednik Vlade Uzelac u Požeško-slavonskoj županiji

POŽEGA, 27. lipnja 2008. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac tijekom današnjeg posjeta Požeško-slavonskoj županiji, obišao je i gradove Lipik i Pakrac te je nakon razgovora sa županom Rastislavom Navratilom izjavio da će ta dva grada od države ove godine dobiti po milijun kuna kao interventna početna sredstva za revitalizaciju i stvaranje boljih uvjeta za povratak.

"Iako je puno toga napravljeno kada je riječ o povratničkim područjima, ne možemo biti zadovoljni sve dok postoje ljudi koji se žele vratiti svojim kućama i koji misle da za to nisu stečeni uvjeti. Mi nismo završili svoj posao", rekao je Uzelac dodajući kako je u povratničkim područjima prioritet rješavanje problema opskrbe pitkom vodom te elektrifikacija koja bi trebala biti dovršena do kraja 2009. godine.

U razgovoru s požeško-slavonskim županom Rastislavom Navratilom izjavio je kako je stajalište Vlade da su državni proračunski novci za povratnička područja dobro iskorišteni, ali ne i mogućnosti međunarodne zajednice i pretpristupni fondovi za ta područja.

Kako je istaknuo Uzelac, pred Hrvatskom su sada sredstva iz strukturnih europskih fondova koja bi sve sredine trebale bolje iskoristiti za svoj razvoj.

Požeško-slavonski župan Rastislav Navratil upoznao je potpredsjednika Vlade s teškom situacijom u Požeško-slavonskoj županiji te projektima za čiju je realizaciju ona zainteresirana.



Pisane vijesti