Pozivni natječaj Vlade za savjetnika u privatizaciji HT-a

Hrvatska Vlada pozvat će šest uglednih investicijskih banaka - Citybank, Deutsche Bank, JP Morgan, Morgan Stanley, Merrill Lynch, te UBS - da podnesu ponudu za Vladina savjetnika u daljnjoj privatizaciji HT-a.

ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada pozvat će šest uglednih investicijskih banaka - Citybank, Deutsche Bank, JP Morgan, Morgan Stanley, Merrill Lynch, te UBS - da podnesu ponudu za Vladina savjetnika u daljnjoj privatizaciji HT-a.

Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od raspisivanja javnog poziva, a ponuditelji će morati dati i bezuvjetnu izjavu o nepostojanju sukoba interesa. Vlada u pozivu ističe da namjerava ući u pregovore sa strateškim partnerom Deutsche Telekomom u pogledu sadašnje pozicije Vlade i opcijama za raspolaganje s preostalim udjelom Vlade (42 posto).

Financijski savjetnik uz ostalo treba pripremiti procjenu HT-a, analizirati moguću strukturu i kriterije za prodaju sedam posto dionica pod povoljnijim uvjetima bivšim i sadašnjim zaposlenicima, itd.

Ponude savjetnika morat će sadržavati tehnički i financijski dio, a u ocjenjivanju ponuda prednost će imati tehnički dio i on će činiti 80 posto ukupne ocjene, dok će financijski dio činiti 20 posto ocjene.

Vlada je zaključila i da se povijesna lučka skladišta u Rijeci ostave kao zaštićeno kulturno dobro, a projekt daljnjeg razvoja Luke Rijeka realizirat će se nasipanjem i gradnjom 'paškog pristaništa'. Tako će se i šest milijuna dolara namijenjenih rušenju skladišta prenamijeniti za nasipanje, odnosno izgradnju pristaništa.

Vlada je danas utvrdila i operativni plan provedbe Programa e-Hrvatska za ovu godinu koji je vrijedan 140 milijuna kuna.



Pisane vijesti