Predsjednica Vlade: Croatia Summit 2011. je bio iznimno uspješan

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_croatia_summit_2011_je_bio_iznimno_uspjesan.jpg

ZAGREB, 9. srpnja 2011. (Hina) - Croatia Summit 2011. bio je iznimno uspješan, a i u bilateralnim je sastancima dogovarano kako hrvatsaka može pomoći zemljama regije u njihovu približavanju Europskoj uniji, rekla je hrvatska premijerka Jadranka Kosor na završnoj konferenciji za novinare na kraju Croatia summita u subotu u Dubrovniku.

Kosor se tijekom dvodnevnog Croatia Summita sastala između ostalih i sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom te s belgijskim premijeom Yvesom Letermeom.

"Dogovarali smo se na bilateralnim sastancima o tome kako Hrvatska može pomoći zemljama jugoistočne Europe da se zaista sadržajno i u punini pripremaju za svoj europski put", rekla je Kosor.

Hrvatska je premijerka rekla kako je sa sugovornicima razgovarala i o sljedećim koracima koje Hrvatska mora poduzeti prema potpisivanju pristupnog sporazuma i poslije prema ratifikaciji.

"Od svih sam dobila uvjeravanja da će to biti brzo", rekla je.

Na završnoj raspravi Croatia Summita u subotu je predsjednik Sabora Luka Bebić govorio o posebnom hrvatskom interesu za dugoročnom stabilizacijom i demokratizacijom regije Jugoistočne Europe, za osiguranje trajnoga mira i razvoja toga dijela kontinenta.

"Unapređujući regionalnu i prekogračničnu suradnju, rekao je Bebić, Hrvatska želi na pozitivan način utjecati na njihovu političku i gospodarsku situaciju te im u tom smislu nastoji pružiti svu potrebnu pomoć, istaknuo je Bebić.



Pisane vijesti