Predsjednica Vlade doputovala u Berlin

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_doputovala_u_berlin.jpg

BERLIN, 3. veljače 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor doputovala je u jednodnevni posjet Berlinu gdje će obaviti niz razgovora na najvišoj razini te će održati predavanje u zakladi Konrad Adenauer na temu hrvatskog gospodarstva i svjetske krize.

Kako je najavljeno, hrvatska premijerka bi se prvo trebala susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel s kojom će se zadržati na radnom ručku. Nakon toga predviđen je susret sa saveznim ministrom gospodarstva Reinerom Bruederleom i predsjednikom Odbora njemačkog gospodarstva za odnose s istočnom Europom Klausom Mangoldom.

U tijeku poslijepodneva Jadranka Kosor bi trebala održati predavanje u sjedištu zaklade Konrad Adenauer na temu "Socijalno tržišno gospodarstvo" s osvrtom na Hrvatsku nakon čega bi trebao biti organiziran i prijem u čast hrvatske delegacije te susret s predstavnicima iseljenika.

Jadranka Kosor i Angela Merkel susrele su se u rujnu prošle godine u Stuttgartu gdje je hrvatska premijerka nazočila predizbornom kongresu Kršćansko demokratske unije (CDU).



Pisane vijesti