Predsjednica Vlade: Hrvatska očekuje pravednu presudu

KRALJEVICA, 14. travnja 2011. (Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je da od Međunarodnoga kaznenog suda u Haagu, kao i cijela Hrvatska, očekuje pravednu presudu hrvatskim generalima.

Premijerka je danas posjetila Brodogradilište "3. maj" u kojem je bila nazočna primopredaji tankera "Velebit" zadarskoj Tankerskoj plovidbi, a nakon toga u Brodogradilištu Kraljevici razgovarala je o planovima poslovanja i preustroja s njegovim predstavnicima.

Na upit novinara je li Hrvatska učinila sve da dokaže istinu o Domovinskom ratu premijerka je odgovorila da jest.

"Svakako, donijeli smo u parlamentu deklaraciju o Domovinskom ratu, koji je bio pravedan obrambeni i osloboditeljski, a koja obvezuje sve da čuvaju istinu o Domovinskom ratu i dostojanstvo branitelja", kazala je.

Na pitanje o benificiranome radnom stažu za pomorce premijerka je odgovorila da je vlada odlučila omogućiti lakši odlazak pomoraca u mirovinu uzimajući u obzir uvjete u kojima rade i odvojenost od obitelji.

Istaknula je da 60 posto pomoraca nakon 60. godine života ne može dobiti odgovarajuću zdravstvenu potvrdu za posao te da će i to biti uvaženo u amandmanu na Pomorski zakonik. Dodala je kako se nada da će pomorci tim amandmanom biti zadovoljni.



Pisane vijesti