Predsjednica Vlade: imamo punu potporu Pape na putu u EU

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_imamo_punu_potporu_pape_na_putu_u_eu.jpg

ZAGREB, 4. lipnja 2011. (Hina) - Imamo punu potporu Svetoga Oca na putu u Europsku uniju, poručila je danas predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor nakon susreta s papom Benediktom XVI. u Apostolskoj nuncijaturi na zagrebačkom Ksaveru.

U izjavi za HTV premijerka Kosor kazala je da joj je Papa odmah na početku razgovora izrazio svoje oduševljenje dočekom u Zagrebu, da je s posebnim veseljem govorio o svojim dojmovima prolaskom kroz Zagreb. "Oduševljen je dočekom ljudi, zelenilom, lijepim vremenom. Zaista je do sada sve savršeno i sigurna sam da će tako biti do kraja", naglasila je.

Sa Svetim Ocem je, rekla je, razgovarala o aktualnom trenutku Hrvatske, te mu poručila da hrvatska javnost njegov posjet doživljava kao novu nadu i ohrabrenje za sve u Hrvatskoj da što prije završimo pregovore i kao 28. članica pristupimo Europskoj uniji.

"Dakako da imamo punu potporu Svetoga Oca na tom putu", istaknula je premijerka.

S Papom je razgovarala i o proteklih 20 godina, izvijestila ga da Hrvatska ove godine obilježava 20. obljetnicu neovisnosti "i da je hrvatski narod vjera snažila u najtežim godinama rata, da ga drži, i da ćemo kao 28. članica Europske unije sasvim sigurno pomoći jačanju kršćanskih vrijednosti u EU".

"Punu potporu na tom putu imamo", kazala je Kosor.

Sveti Otac u razgovoru je spomenuo i BiH te tamošnje Hrvate, naglašavajući svoje prijateljstvo s Vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Papa je, dodala je premijerka, govorio i o hrvatskoj obitelji i njegovoj potpori obitelji, a iznimno je, rekla je, podupro to što je u hrvatskoj vladi i ministarstvo obitelji.

"To je svakako bio jedan prekrasan razgovor pun potpore za Hrvatsku u ovom povijesnom trenutku", naglasila je, ponovno poželivši dobrodošlicu papi Benediktu XVI. te izrazivši nadu da će svi susreti biti u istom ozračju kao današnji, "dakle puni ljubavi, potpore i nade".

"Dakle, jedan susret zaista za pamćenje", ustvrdila je Kosor.



Pisane vijesti