Predsjednica Vlade Kosor s bugarskim ministrom vanjskih poslova

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s ministrom vanjskih poslova Republike Bugarske Nikolayem Mladenovim.

Premijerka Kosor istaknula je da je Hrvatska u završnici poslova vezanih uz ulazak u Europsku uniju, to je u središtu rada Vlade kao i jačanje gospodarstva i borba protiv korupcije. Zahvalila je Republici Bugarskoj na snažnoj i prijateljskoj potpori Hrvatskoj na njenom europskom putu. Također, dodala je, da je veliki dio posla završen i izrazila uvjerenje da će se do kraja 2010. godine dovršiti tehnički dio pregovora.

Ministar vanjskih poslova Mladenov ponovio je, što je i pri nedavnom službenom posjetu premijerke Kosor Bugarskoj naglasio bugarski premijer Borisov, da Bugarska nije tražila nikakve dodatne mehanizme monitoringa za Hrvatsku. Rekao je da Republika Bugarska daje čvrstu potporu Hrvatskoj na putu prema Europskoj uniji.

Razgovaralo se i o potpori Bugarske i Hrvatske zemljama u regiji, a premijerka Kosor i ovog je puta kazala da Hrvatska daje snažnu potporu svim susjedima na njihovom euroatlantskom putu. Također, na današnjem susretu bilo je riječi i o jačanju gospodarske suradnje, posebno u turizmu.



Pisane vijesti