Predsjednica Vlade Kosor s japanskim veleposlanikom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s veleposlanikom Japana Yoshiom Tamurom, koji joj je uručio pismo japanskog premijera Naoto Kana, u kojem, između ostalog stoji:

„Slijedom potresa koji je pogodio područje Tohoku na pacifičkoj obali, od srca Vam zahvaljujem na Vašim ljubaznim izrazima suosjećanja. Vlada Japana, zajedno sa stanovništvom na pogođenim područjima, te cjelokupnim japanskim narodom, uložit će sve napore da prebrodi ovu tešku situaciju.“

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je da je Vlada donacijom od 3,5 milijuna kuna iskreno željela pomoći stanovništvu Japana pogođenom ovom katastrofom, a Hrvatsku je posebno dirnulo što je Japan upravo tih dana u svojoj teškoj situaciji Hrvatskoj donirao sredstva za razminiranje.

Hrvatska Vlada i hrvatski narod suosjećaju s japanskim narodom i osjećaju prijateljstvo, bez obzira na udaljenost, kazala je premijerka Kosor, i još jednom podsjetila na svoju ponudu da Hrvatska ugosti majku s djecom na rehabilitaciju.

Veleposlanik Tamura rekao je da zna da je Hrvatskoj ova godina vrlo važna u završetku pregovora s Europskom unijom i zaželio puno uspjeha na tom putu.



Pisane vijesti