Predsjednica Vlade Kosor u Pleternici

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_kosor_u_pleternici.jpg

PLETERNICA, 6. prosinca 2010. (Hina) - U povodu Dana grada Pleternice i blagdana zaštitinika grada sv. Nikole, predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Pleternici sportsku dvoranu osnovne škole "Fra Kaje Adžića" za koju je vlada osigurala više od šest milijuna kuna.

Teška gospodarska kriza pokucala je i na hrvatska vrata, i širom ih otvorila, i nakon šest kvartala gospodarskog pada u trećem tromjesečju ove godine zabilježen je lagani, jedva primjetni rast koji daje nadu da su se stvari pokrenule, kazala je premijerka Kosor obraćajući se nazočnima na svečanosti otvaranja kojoj je nazočio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Premijerka je pozvala na zajedništvo u ostvarivanju projekata bez obzira na stranačku pripadnost kako bismo prevladali gospodarsku krizu. Dobri rezultati bilježe se u drvoprerađivačkoj industriji značajnoj i za slavonski kraj - koja je među prvim upala u krizu pa je tako zabilježen rast izvoza namještaja od 12 posto u ovoj godini. Hrvatski izvoz zabilježio je porast u prvih 9 mjeseci od 16 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kazala je Kosor napominjući kako je porast izvoza u EU 17 posto.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u novoj sportskoj dvorani požeško-slavonski župan Marijan Aladrović zahvalio je Vladi i ministarstvima na pomoći i suradnji. Župan je rekao da su provedbu nekih projekata onemogućavali pripadnici druge političke opcije te izrazio nadu da to ubuduće neće biti slučaj i da požeški kraj neće biti zapostavljen.

O tome je govorio i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić pobrojavši mnoge uspješno ostvarene projekte kao što su obnova prometnica, izgradnja kružnih tokova i nogostupa, uređenje vodotokova i komunalne infrastrukture čija vrijednost premašuje 45 milijuna kuna. Za iduću godinu najavio je izgradnju knjižnice i čitaonice te raspisivanje javnog natječaja za izgradnju dječjeg vrtića.

Novoizgrađenu sportsku školsku dvoranu blagoslovio je požeški biskup Antun Škvorčević a predsjednica Vlade Jadranka Kosor i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić u povodu Dana grada Pleternice najzaslužnijim pojedincima učenicima, nastavnicima, sportskim društvima i drugima uručili su prigodne nagrade.



Pisane vijesti