Predsjednica Vlade na obilježavanju Dana grada Dubrovnika

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_obiljezavanju_dana_grada_dubrovnika.jpg

DUBROVNIK, 2. veljače 2011. (Hina) - U prigodi obilježavanja Dana grada Dubrovnika i blagdana njegova zaštitnika sv. Vlaha, u kazalištu Marina Držića jutros je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća grada Dubrovnika kojoj je nazočila i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Obraćajući se okupljenima, predsjednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što boravi u gradu koji, kako je kazala, najbolje pokazuje kako se uvažavaju i poštuju drugi. Posebno je pozdravila hrvatske branitelje, rekavši kako su oni najzaslužniji za slobodu Hrvatske i njen put ka Europskoj uniji gdje će postati 28. članica.

Govoreći o planovima Vlade, naglasila je da su najvažniji ciljevi završetak pregovora i pokretanje hrvatskog gospodarstva koje već sad, rekla je, daje neke dobre pokazatelje pa je tako u prošloj godini izvoz povećan 18 posto, a imamo i lagani rast BDP-a.

"U ovoj godini znatna sredstva uložit ćemo kako bismo ponovili uspješnu turističku sezonu, a i dalje je naš zajednički cilj borba protiv korupcije", naglasila je Jadranka Kosor te izdvojila neke od projekata na dubrovačkom području kao što su trafostanica Plat i hidroelektrana Ombla i investicija hrvatske Vlade u iznosu od 125 milijuna eura, a najavila je i skoro otvaranje stanova na dubrovačkom predjelu Mokošica za hrvatske branitelje.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić uz ostalo, najavio je daljnji gospodarski iskorak Dubrovnika te uspješniju sezonu nego 2010. u kojoj je ostvareno, kazao je, čak 14 posto više noćenja nego godinu prije. Najavio je i suradnju s mediteranskim gradovima kao što su Venecija, Istambul, Kotor, Mostar i drugim.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća uručene su i nagrada i javna priznanja grada Dubrovnika. Nagradu za životno djelo dobio je liječnik dubrovačke Opće bolnice prof. dr. Feti Selmani, a dobitnici godišnjih nagrada su biolog dr. Boško Skaramuca, predsjednica Udruge Kroatien Hilfe iz Bad Homburga Olga Stoss, koja je tijekom Domovinskog rata nekoliko puta dopremila humanitarnu pomoć i pomagala Dubrovniku, dirigent iz Indonezije Noorman Widjaja, koji već nekoliko godina uspješno ravna Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, humanitarna udruga Deša i udruga Dubrovački primorski svatovi.

Među brojnim gostima i uzvanicima na svečanoj sjednici su bili i ministri u Vladi Đuro Popijač i Branko Bačić, nadbiskup zadarski monsinjor Želimir Puljić, župan dubrovačko -neretvanski Nikola Dobroslavić.



Pisane vijesti