Predsjednica Vlade na radnom sastanku u Ministarstvu pravosuđa

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_radnom_sastanku_u_ministarstvu_pravosuda.jpg

ZAGREB, 5. srpnja 2010. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor najavila je da će danas potpisati odluku o razrješenju ministra pravosuđa Ivana Šimonovića i Hrvatskom saboru uputiti prijedlog da novi ministar bude dosadašnji državni tajnik u ministarstvu Dražen Bošnjaković.

"Danas ću potpisati odluku o razrješenju ministra pravosuđa Šimonovića i poslati u Sabor prijedlog za potvrdu novog ministra pravosuđa, Dražena Bošnjakovića", kazala je Kosor na konferenciji za novinare nakon radnog sastanka u Ministarstvu pravosuđa.

Očekuje da bi Sabor o tome mogao raspravljati već ovaj tjedan.

Ministar Šimonović idući tjedan odlazi u New York na mjesto pomoćnika glavnog tajnika UN za ljudska prava, a premijerka Kosor mu je zahvalila na odličnoj, djelotvornoj dosadašnjoj suradnji te čestitala "na velikom uspjehu i putu koji je pred njim".

Istaknula je zadovoljstvo što Šimonović svoj mandat završava u trenutku kad je otvoreno Poglavlje 23 (Pravosuđe i temeljna prava) kao i sva druga poglavlja u pregovorima s EU, a to je bila i jedna od tema današnjeg sastanka.

"Razgovarali smo o tome kako zatvoriti Poglavlje 23, o mjerilima za zatvaranje", dodala je premijerka.

Zaključili smo da su ta mjerila teška, zahtjevna, ali da svako možemo ispuniti i počeli smo raditi na tom poslu, izvijestila je i navela kako se razgovaralo i o izradi novog Kaznenog zakona i drugim pravosudnim temama.

Kosor je uvjerena da će jednako dobro surađivati i s Bošnjakovićem koji je "bio desna ruka ministru Šimonoviću".

Vjerujem da ćemo vrlo brzo moći konstatirati da je posao na izradi i ispunjavanju mjerila za Poglavlje 23 završeno, a isto tako da ćemo odraditi veliki posao koji je još pred nama vezan uz racionalizaciju sudova i smanjenje broja neriješenih predmeta, a koji je uspješno započet u mandatu ministra Šimonovića, istaknula je Kosor.

Šimonović je ocijenio kako je u 20 mjeseci njegova mandata ostvaren značajan napredak u pravosuđu. "Za ministarstvo pravosuđa nije dovoljno da ima ministra koji zna svoj posao, nego se mora raditi o podršci na najvišoj razini i o dobrom timu i tu, ne bez razloga, gledam u kolegu Bošnjakovića", rekao je.



Pisane vijesti