Predsjednica Vlade na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_na_svecanoj_sjednici_gradskog_vijeca_grada_virovitice.jpg

VIROVITICA, 16. kolovoza 2010. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Virovitičani su danas proslavili blagdan Sv. Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice.

Na 776. rođendan grada Virovitice, svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Kazalištu Virovitica prisustvovala je i predsjednica Vlade Jadranka Kosor, koja je u ime Vlade obećala i dalje dobru suradnju i financijsku potporu gradu te poručila da i dalje "budemo tako uporni i tako ustrajni u provedbi gospodarskog projekta i programa gospodarskog oporavka".

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća dodijeljene su i nagrade - javna priznanja Grada Virovitice. Zlatnu plaketu "Grb Grada Virovitice" za životno djelo posthumno je dodijeljeno umjetnici Editi Schubert, a zlatne plakete "Grb Grada Virovitice" dobile su tvrtke Hrvatske vode iz Zagreba i TVIN d.o.o. Virovitica.

Sjednici Gradskoga vijeća uz premijerku Kosor nazočili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, predstavnici županijskih i lokalnih vlasti, zastupnici u Hrvatskom saboru i brojni gosti.

Sjednicom Gradskoga vijeća završena je tradicionalna kulturno-zabavne i turistička manifestacije Ljeto u gradu - Rokovo, koju je 5. kolovoza službeno otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. U 12 dana koliko je trajalo ovogodišnje Rokovo, građani Virovitice i mnogobrojni njihovi gosti uživali su u više od 70 manifestacija raznih sadržaja.

Događanja su se osim na središnjoj pozornici na Trgu dr. Franje Tuđmana od ove godine održavala na još tri lokacije - ljetnoj pozornici u Gradskom parku iza dvorca Pejačevića, na šetalištu Edite Schubert i ispred gradskog sata. Grad je za višednevnu manifestaciju pripremio bogat program uz minimalne troškove, izdvojivši iz gradskog proračuna 200.000 kuna, rekao je gradonačelnik Kirin.

Jutros su na Gradskom groblju Virovitica kod spomen-obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu Rokova. Nakon toga u župnoj crkvi Sv. Roka svečano misno slavlje predvodio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, a potom je ulicama grada prošla zavjetna procesija. Cjelokupan program višednevnih događanja završio je danas na blagdan Sv. Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice svečanom sjednicom Gradskoga vijeća.



Pisane vijesti