Predsjednica Vlade otvorila Centar za socijalnu skrb

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_centar_za_socijalnu_skrb.jpg

PETRINJA, 20. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Petrinji novu zgradu Centra za socijalnu skrb, čiju je izgradnju sa šest milijuna kuna financiralo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Premijerka je naglasila da je riječ o vladinu projektu koji predstavlja mali doprinos zahvalnosti Petrinjcima, a posebice braniteljima iz Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, na svemu što su učinili u obrani Hrvatske.

Zgrada centra jedna je od najljepših i najmodernijih, rekla je Kosor te dodala kako djelatnici centara za socijalnu skrb uz profesionalnost i odanost moraju imati i ljubav prema čovjeku bez čega nije moguć njihov uspješan rad.

Predsjednica vlade osvrnula se i na hrvatske pregovore o ulasku u EU koji su pri završetku, rekavši kako oni koji su propatili u Domovinskom ratu znaju što je drugi veliki nacionalni cilj Hrvatske nakon njene samostalnosti.

Članstvo Hrvatske u EU, kazala je premijerka, predstavlja velike tržišne i druge mogućnosti za rast te obrazovanje mladih ljudi u budućnosti pa se zahvalila svima koji podupiru rad Vlade oko završetka pregovora s EU-om.

Ravnateljica petrinjskog Centra za socijalnu skrb Marija Čihor Abramović rekla je kako je četrnaestoro djelatnika centra otvaranjem nove zgrade površine 650 kvadaratnih metara konačno dobilo primjerene uvjete za rad i skrb o 2500 korisnika socijalnih prava na tom području.



Pisane vijesti