Predsjednica Vlade otvorila novu operativnu obalu u luci Gruž

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_novu_operativnu_obalu_u_luci_gruz.jpg

DUBROVNIK, 2. veljače 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor danas je u Dubrovniku u luci Gruž svečano za promet otvorila novu operativnu obalu na kojoj će istovremeno moći pristajati i više najvećih putničkih brodova.

Premijerka je naglasila važnost te investicije od 26 milijuna eura koja će, rekla je, pomoći da Dubrovnik i dalje bude u vrhu kao putnička luka jer je trenutačno treća destinacija na Mediteranu i deseta na svijetu.

Projekt rekonstrukcije i nadogradnje operativne obale realiziran je uz pomoć kredita Europske banke u iznosu od 173 milijuna kuna. Dužina nove operativne obale je 810 metara, najveća dubina uz obalu 11 metara, a dobiven je i novi lučki prostor sa dodatnih 13,5 tisuća četvornih metara.

Jadranka Kosor je kazala kako je nova obala na korist Grada Dubrovnika i cijelog dubrovačkog kraja ali, kako je rekla, i na korist svega onoga što zovemo budućnost jer će nova obala poslužiti da što više turista dolazi u Dubrovnik i pomogne razvoju ovoga područja. Dodala je kako želi da se ovakvi projekti nastave.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta najavio je i nastavak izgradnje druge faze gruške luke čime će ona imati najkvalitetnije uvjete za prihvat brodova na kružnim putovanjima.



Pisane vijesti